נשמיות ומטהרי אוויר למניעה ראשונית

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

11/10/2019 | 05:26 | מאת: דוד

אם כל האנשים יחבשו נשמיות תקניות (N95/FFP3 ומעלה) מחוץ לבית, ובתוך הבית יפעילו מטהרי אוויר בתקן HEPA, האם אתה חושב שזה ימנע את מרבית מחלות הריאה באוכלוסייה?

שלום, רעיון מעניין. מניסיוני קשה מאוד לחבוש מסכה כזו יותר מכמה דקות כך שזה לא מעשי. בכל מקרה, יש בכך פיתרון חלקי למחלות ריאה שנגרמות מזיהום סביבתי אבל לא כל המחלות נגרמות מכך. עדיין יש מחלות דלקתיות שמקורן במערכת החיסון, יש אנשים שמעשנים, יש זיהומים שונים שלא עוברים בנשימה ועוד ועוד.

מנהל פורום מחלות ריאה