לאחר סיטי נעשה ברונכוסקופיה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/09/2019 | 21:57 | מאת: סאסי

bronchoalveolarlavage-BAL בדיקת צביעת גרם *** בדיקה מאומתת *** תאי ציפוי קשקשיים:פחות מ-10 לשדה*100 PMN:פחות מ-25 לשדה*100 RBC:+ אורגניזמים : קוקים גרם חיוביים:+ החומר: שטיפתסימפונות-bronchialwash בדיקת צביעת גרם *** בדיקה מאומתת *** תאי ציפוי קשקשיים:פחות מ-10 לשדה*100 PMN:יותר מ-25 לשדה*100 אורגניזמים : קוקים גרם חיוביים:++מתגים גרם שליליים:+++ זה מה שיצא אחרי הברונכסקופיה מה זה אומר? ומה הטיפול?

שלום, מציע לחכות לתרביות ולפי זה להחליט על טיפול אנטיביוטי.

18/09/2019 | 14:32 | מאת: סאסי

האם מה שיש מדבק? האם לאחר טיפול אנטיבוטיקה יעבור הציפצופים שאני מרגיש כבר זמן מה או שאתה ממליץ לעשות בדיקות כלשהן?

שלום, צריך לחכות לתשובת התרבית. ברוב המקרים יש שיפור עם אנטיביוטיקה וזה לא מדבק.

מנהל פורום מחלות ריאה