תחושת טרום התעלפות כעצירת נשימה עם משאף

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/08/2019 | 17:52 | מאת: רוני

שלום, ענית לי שהמצב שקורה לי, שאני לוקחת סרטייד, מצליחה לעצור את הנשימה רק ל 5 שניות וכבר בשניה האחרונה מרגישה תחושת ריחוף וכמו טרום התעלפות לא אמור לקרות. האם ידוע לך מדוע זה קורה אצלי? האם יש קשר בין תסמונת טכיקרדיה תנוחתית לזה? יש לי פוטס(טכיקרידיה תנוחתית). אני מתעלפת לעיתים רחוקות. לא לוקחת טיפול תרופתי בגלל שהוא בעייתי עם אסתמה וסוכרת,(דרלין , גוטרון וכו')אבל כן לוקחת 5 גרם מלח ליום עם הרבה מים, והמצב יחסית מאוזן. או שאין קשר, ויש סיבות אפשריות אחרות? אני 16 שנים עם אסתמה. זה משהו שהתחיל אצלי רק בשנה האחרונה(הפוטס הוא מעל 20 שנה). זה למעשה התחיל בחורף שעבר שהיתה החמרה באסתמה, ועברתי לסרטייד 500 פעמיים ביום, ואפילו עם זה לא הייתי מאוזנת... אחרי תקופה הצלחתי לחזור לסרטייד 250 וזה פחות או יותר עבר, ובחודשיים האחרונים שוב חזר, למרות שאני עם סרטייד 250. תודה רבה

שלום, לא יודע למה זה קורה אצלך אבל יתכן שאולי אם תשאפי בצורה מתונה יותר זה יפחת. משאף רלבר נלקח פעם ביום מינון 184 מקביל לסרטייד 500 ויכול להיות שזה פתרון חלקי נוסף.

מנהל פורום מחלות ריאה