NSAID וקביעת מצב בריאותי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/08/2019 | 09:23 | מאת: יגאל

שלום דוקטור! עקב פגיעה בקרום ריאות אחרי שחפת הובחנה התעבות בכל האורך ועד 8 מ"ה באונות עליונות, הידבקויות רבות וכו'. כאבים קבועים בנשימה, לפעמים יותר עזים, לפעמים פחות. בבדיקות ספירומטריה בד"כ אני לא יכול לנשום עמוק עקב כאבים (FEV1 פחות מ-50%), אך יש גם בדיקות יותר טובות, אחרי טיפול תרופתי, עם FEV1 מעל 50%, כשהיו פחות כאבים והצלחתי לנשום יותר טוב. אני לא יכול להשתמש בתרופות NSAID קבוע, רק בהחמרה. איך בד"כ ניתן לקובע נכות - לפי מצב "טבעי" ללא טיפול תרופתי, שהינו קבוע, או לפי מצב בזמן טיפול תרופתי? והשאלה השניה הדומה - מתייחסים ל- FEV1 לפני הרחבה סמפונות בספירומטריה, או אחריה, לקביעת הנכות? תודה רבה

שלום, תפקודי ריאות לצורך קביעת נכות הם לאחר מרחיבי סימפונות כשיש צורך. (רק אם ההפרעה חסימתית צריך לתת) אני מניח שירצו לראות כמה תוצאות לאורך השנים ולקבוע לפיהם ולא על סמך בדיקה בודגת.

מנהל פורום מחלות ריאה