פענוח צילום חזה- תינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/08/2019 | 23:33 | מאת: משה

שלום רב, בצילום החזה שבוצע לבני התינוק נמצא עיבוי פרוברונכיאלי. התינוק עם חום (39.5) לסירוגין, מטופל במשככי כאבים. הרופא החליט לתת אנטיביוטיקה, על אף שבספירת הדם שבוצעה לתינוק היו סממנים למחלה ויראלית. אני לא בטוח שלתת לתינוק אנטיביוטיקה במצב של מחלה ויראלית זה כדאי, במיוחד מאחר והיא מחלישה את המערכת החיסונית. (קיבל מוקסיפן 250 מג) אשמח לתגובתך,

שלום, אין ודאות של 100 אחוז כשמחליטים על טיפול אנטיביוטי אבל אם הרופא הליץ אני הייתי נותן. עדיף לתת כמה פעמים כשלא צריך ולא לפספס פעם אחת כשהיה צריך.

מנהל פורום מחלות ריאה