ממצא הצללות ggo בריאות בסיטי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/08/2019 | 11:03 | מאת: משה

שלום אני בן 70 בריא בחודשיים האחרונים סובל משיעול עם כיח וקשיי נשימה במאמץ. בבדיקת סיטי לב סהכ תקינה בדיקות דם תקינות אבל ממצא של מספר הצללות ggo פריפריליות בשתי הריאות. שאלתי האם זה יכול להיות סרטן ומה דחיפות המשך הבירור האם כדאי לגשת למיון או הפניה לסיטי ריאות? תודה!

שלום, זיה יכול להיות דלקת ריאות אבל צריך לראות את הסיטי, בדרך כלל נותנים טיפול אנטיביוטי ועוקבים עם סיטי חזה.

14/08/2019 | 18:47 | מאת: משה

תודה אני מקבל כבר אוגמנטין ברשותך לא ציינתי שלפני 3 חודשים עשיתי ct חזה עם ממצאים רק באונה אחת: 'אין עדות לבלוטות מוגדלות במדיאסטינום. איוורור הריאות מעט בלתי אחיד. עיבוי פרי ברונכיאלי קל. שתי קשריות 4 מ"מ באונה שמאלית תחתונה בסגמנט אפיקלי.' האם זה נותן כיוון יותר מדויק? ואם לעשות ct נוסף אז מתי ? תודה

שלום, צריך לראות את הסיטי להמלצה מדוייקת.

מנהל פורום מחלות ריאה