מה הסיבה להחמרה ניכרת בצילומי CT

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/08/2019 | 21:41 | מאת: יגאל

שלום דוקטור! סיליקוזיס משנת 1997, שחפת בשנת 2012. טופלה. לפני כשבועיים בוצע CT חזה. לצערי עדיין אין פענוח. האם אפשר להניח, מה רואים בחתכים שצרפתי. (אני מבין שלפי 4 חתכים זה בעייתי, פשוט יש לי החמרה תוך מספר חודשים ואין לי מושג מה המקור - ליחה, עם מוגלה לסירוגין בצבעים שונים, ירוק וצהוב, לא יכול לישון על הצד השמאלי ועל הגב - מתחילים צפצופים חזקים בריאה שמאלית, אין חום כעת). https://d.radikal.ru/d16/1908/54/d5aaf6243111t.jpg תודה רבה

שלום, רואים שיש מחלה בריאות אבל אי אפשר לקבוע אם יש החמרה בלי השוואה לצילום קודם. מציע להתייעץ לגבי טיפול אנטיביוטי לאחר תרביות ליחה.

מנהל פורום מחלות ריאה