צלקת ריאה תוצאת צילום חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/07/2019 | 14:24 | מאת: היבה

שלום ד"ר לפני כמה חודשים היה לי קושי בנשימה עשיתי בדיקת תיפקוד ריאות והתוצאה תקינה וגם עשיתי צילום חזה והיה צלקת בריאה הימנית בחלק התחתון . עד עכשיו לא עשיתי בירור לממצאים . השאלה האם כל צלקת היא דבר מסוכן , כי קראתי הרבה מידע על צלקת בריאות שהיא מחאת פבריזיס !!

שלום, בדרך כלל כשאומרים צלקת לא מתכוונים למחלה רצינית בריאות.

28/07/2019 | 10:51 | מאת: היבה

כך הייתה תשובת הצילום של החזה אפשר לדעת מה הכוונה לכך ?

28/07/2019 | 10:55 | מאת: היבה

תשובה : 144 _ ללא תסנין פרנכימטי או נוזל פלאורלי . עיבוי פלאורלי ושינויים פיברוטיים בפסגית ציור ריאתי מוגבר בבסיס הימני , צל הלב תקין .

שלום, ללא תסנין פרנכימטי - כלומר שאין דלקת ברקמת הריאה. או נוזל פלאורלי - אין נוזל מסביב לריאות. עיבוי פלאורלי - הקרום שעוטף את הריאה עבה מהרגיל. שינויים פיברוטיים בפסגית - סימני צלקות בחלקים העליונים של הריאות. ציור ריאתי מוגבר בבסיס הימני - יתכן סימנים של דלקת אבל לא חד משמעי. כמובן כדי להכניס היגיון בכל הנ"ל יש להגיע למרפאת ריאות, לשמוע את הסיפור, לבדוק ולראות את הצילומים,

מנהל פורום מחלות ריאה