סיוע פיענוח ct חזהההההה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/07/2019 | 13:45 | מאת: יגאל

להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של החזה במנח אקסיאלי: הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. בוצעה סריקה רגילה וסריקה בחתכים דקים. בתי השחי שמורים. הגדלה קלה של המימד הקדמי אחורי של בית החזה והידקקות כלי הדם הריאתיים ההיקפיים במראה המתאים לנפחת ריאתית בינונית. ציור אינטרסטיציאלי מעט מוגבר בעיקר בפסגות. פרט לכך, הריאות נקיות. הקנה והסימפונות שמורים ואין עדות לברונכיאקטזיות. כלי הדם הריאתיים שמורים. שערי הריאות חופשיים. המדיאסטינום שמור. בחלונות עצם: ללא ממצא מיוחד. מה אומר נפחת בינונית זאת אסטמה ? או משהו אחר

שלום, נפחת זה אמפיזמה באנגלית, כלומר מחלה של מעשנים בדרך כלל. צריך לזכור שיש טווח רחב בין מחלה קלה מאוד שכמעט ולא מורגשת לבין מחלה קשה יותר. כדאי להשלים את ההערכה עם תפקודי ריאות מלאים במרפאת ריאות.

23/07/2019 | 22:31 | מאת: יגאל

עישנתי רק שנתיים בערך ובהתחלה נאמר לי שזה אסטמה האם זה התפתחות מאסטמה או שאין קשר

שלום, שנתיים זה מעט להתפתחות אמפיזמה, צריך להחליט לפי תפקודי הריאות אם יש אסתמה.

26/07/2019 | 02:17 | מאת: שוב אני

על פי בבדיקת נשאיפה יצא שיש חסימה ואמרו לי שיש אסטמה אבל גם ישלי המון ליחות ועישנתי תקופה של שנתיים רק

מנהל פורום מחלות ריאה