נגישות
נגישות

ממצאי סיטי ריאות בקרינה נמוכה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/07/2019 | 20:03 | מאת: זהבה

שלום, זה מה שנכתב לי בסיטי ריאות בקרינה נמוכה, שנעשה לאחר שבצנתור וירטואלי ראו ממצא נודולרי קטן. "סיטי של החזה במנח אקסיאלי: הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך וורידי במינון קרינה נמוך. הודגמו ממצאים ציסטיים פשוטים באונות עליונות דו צדדי, קוטרם עד כ12 ממ, מפוזרים באונות עליונות, לינגולה, אונה אמצעית, אונה תחתונה מצד שמאל, לא הודגם תסנין גס. ממצא נודולרי רך קוטרו כ3.8 ממ, ייתכן ממצא שמתואר בסיטי קרדיאק. הודגם ממצא נודולרי בסמוך לכלי דם באספקט אחורי עליון של אונה תחתונה מצד ימין כ3.7 מ"מ, גרנולומה מסויידת בפריפריה של RUL. מוקדים סוב פלוירלים בהיקף של אונה תחתונה מצד ימין כ8 מ"מ , 7 מ"מ ו6 מ"מ, -שינויים אינם ספציפיים. שפירים. ממצאים ציסטיים- התפתחות של השינויים אמפיזמטוטים ? מחלה של איסטיוציטוזיס? לתיאום קליני." עלי לציין כי א. איני מעשנת ואף פעם לא עישנתי. ב. עברתי צנתור שבו פתחו עורק שמאלי קדמי יורד והושתל סטנט ג. יש לי חדר שמאל מוגדל וGRADE2 DIASTOLIC DYSFUNCTION אני בת 59. עברתי גם בדיקה של תפקודי ריאות [באיכילוב] שהייתה תקינה לחלוטין. אודה לך אם תפענח לי את הבדיקה ואת האפשרויות שרשומות בה, ותנחה אותי באם עלי לעשות משהו בנידון. בברכה, לאה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, פיענוח קיבלת מהרופא שכתב את התשובה. אני לא יכול לפענח בלי לראות את הסיטי עצמו. אני רק יכול לומר שלפי הפיענוח נראה כי מדובר בממצאים שפירים. לרוב מומלץ על מעקב בעזרת סיטי בקרינה נמוכה כעבור חצי שנה עד שנה במצבים כאלה.

מנהל פורום מחלות ריאה