שאלה לגבי כדורים מומלצים לדלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/06/2019 | 18:28 | מאת: shlomi100

עשיתי צילום חזה עם תוצאה של: הצללה בבסיס של ריאה ימנית - תסנין ריאתי. אבחנה של דלקת ריאות. מכיוון שאני רגיש לפנצילין קיבלתי רוקסו 150 מ"ג וזינת של 500 מ"ג. לאחר שימוש של 24 שעות החום נשאר גבוה. ביקשתי מהרופא תרופה שעזרה לי בעבר: טבניק-אבל הרופא אמר שהתרופה חזקה מידי-וגורמת לכך שהחיידקים יהיו עמידים בפניה. האם זה הגיוני? תודה

שלום, כן. השילוב שקיבלת אמור לטפל היטב ברוב המצבים ואנטיביוטיקה רחבה יכולה לעורר התפתחות זנים עמידים של חיידקים. מציע לחכות יומיים או שלושה ורק אם אין שיפור לבקש את האנטיביוטיקה הרחבה יותר.

מנהל פורום מחלות ריאה