ממצאים בבדיקת CT ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/05/2019 | 22:08 | מאת: מודאגת

שלום ד"ר, בת 46 בריאה בסה"כ , לא מעשנת. בעקבות חום גבוה במשך כשבועיים נשלחתי לבדיקת CT ריאות כולל אנגיו והתקבלו הממצאים הבאים: אין עדות ללימפאדופתיה מדיאסטינלית, הילרית או אקסילרית. מודגמת קשרית אינפרא קרינרית בקוטר 0.7 ס"מ אין עדות לתפליט פלאורלי, אין עדות לתפליט פריקרדיאלי, הקנה ודרכי האויר הראשיות נראים תקינים, פרנכימת הריאות בנוסף לתהליך שתואר בסגמנט האפיקלי של הLLL מודגמת קשרית תת פלאורלי בLLL בקוטר 0.5 ס"מ ( חתך 71 )... מה משמעות הבדיקה ? קשרית ? ממצא קביטרי בקוטר 0.5 ( דופן 0.2 ) ? עלה חשד לקריש שנשלל ( בדיקות APLA תקינות ) ולאבצס... האם זה יכול להיות משהו אחר ? גידול ? עלה בCT גם טחול מוגדל ( 15 ) ואנמיה קלה... מנסה לא להילחץ סתם, אבל לא ברורה לי משמעות הממצאים... והתור לרופא רק בעוד כחודש.... תודה רבה!

שלום, קשה לחוות דעה רצינית בלי לראות את הסיטי ממש. קשרית קטנה כמו שמתוארת יכולה להיות ממצא מקרי ללא משמעות. אם החום ירד אפשר לחכות בשקט לבדיקה בעוד כחודש.

מנהל פורום מחלות ריאה