ליחה עם דם בבוקר לאחר דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/05/2019 | 09:32 | מאת: הריוניץ ומודאגת

שלום רב, בת כמעט 30, בהריון 2 שבוע 17, בריאה בדכ. ביום ג' (14.5) החל חום (עד 38.6),צמרמורות וחולשה שלא עברו. לאחר פניה למיון בוצעו בדיקות דם (CRP 24 MMOL, מלבד זאת ספירה תקינה). בצילום חזה תסנין בRLL מתאים לדלקת ריאות אטיפית כאשר טרם נמצא מחולל. תרביות ופאנל ויראלי שליליות. טופלתי שבוע ברוצפין IV. חום ירד 4 ימים לאחר תחילת הטיפול האנטיביוטי. לאחר 7 ימי אשפוז וירידה של CRP ל-4 -שוחררתי. במהלך האשפוז סבלתי משיעול שלרוב לא היה יצרני. הבוקר, כבכל בוקר בימי האשפוש, קמתי עם שיעול יצרני מאד, התאמצתי להשתעל להוציאו ויצאו 2 גושים של ליחה דמית (לא דימום פעיל אלא גוש אדום כמו נזלת דמית שירדה). לציין שכבר שבוע יש הפרשות מאד מאד קטנות דמיות מהאף שיוצאות רק בקינוח. אני כן מרגישה שיש נזלת שיורדת אחורה ולא יוצאת קדימה. אני מאד לחוצה מהליחה הדמית. יש לי ממה להילחץ? זה יכול להיות נורמלי? ממש פוחדת.. תודה על המענה.

שלום, לפי מה שסיפרת, נראה שהליחה הדמית קשורה לדלקת ריאות שעברת ולא מדובר במחלה אחרת חלילה. אני מעריך שגם הליחה הדמית וגם ההפרשות מהאף יחלפו בהדרגה.

מנהל פורום מחלות ריאה