שאלה לגבי חיסונים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

21/05/2019 | 14:19 | מאת: איציק

שלום אני אמור להתחיל לקבל בקרוב טיפול ביולוגי (HUMIRA). אני צריך לקבל לפני הטיפול חיסונים נגד דלקת ריאות. הומלץ לי תחילה לקבל פרבנר ולאחר חודשיים פויימוקוס ובהמשך פנוימוווקס כל 5 שנים. רציתי לדעת מה המשמעות של כל החיסונים האלה והאם זה בהכרח הסדר הנכון? תודה

שלום, אכן, אלה החיסונים המומלצים כנגד חיידק הפנוימוקוק שהוא השכיח ביותג לגרום לדלקת ריאות. הכיסוי המכסימלי הוא על ידי שני החיסונים והסדר שתיארת הוא נכון.

מנהל פורום מחלות ריאה