מעקב ממצאים ריאתיים עקב שיעול

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

07/05/2019 | 10:41 | מאת: אוחיון ציפורה

שלום רב! אני בגיל 56נשלחתי לצילום עקב שיעול בצילום הודגמו מוקדים בפסגות של שתי הריאות ובאיזור תת קלביקולרי מצד ימין גודל של הממצאים עד 0.9 ס מ שאר הממצאים תקינים. הופעתי לסיטי על ידי רופא משפחה ואילו הממצאים.הודגמו שינויים פיברוטיים עים קונסולידציות מוקדיות והרחבה קלה בתוך הקונסילודציות הפסגות הריאה משני הצדדים. כמו כן הודגמו הידבקויות פלאורו פולמונריות בהיקף האונות העליונות של שתי הריאות ובהקיף של הסגמנט העליון של RLL.גם הפעם ניצפתה קישורית הקיפית מזערית באספקט הקידמי של RUL.מימדיה עד 0.6ס מ.המוקד ידוע מהבדיקה הקודמת ללא שינוי ניכר.שאר הממצאים תקינים .אשמח לדעת מה זה אומר תודה.

שלום, המפענח של הסיטי מתרשם כי קיימות צלקות בריאות, יתכן בשל דלקת כרונית של הריאות. מומלץ לבצע בדיקת תפקודי ריאות מלאים ולהגיע לרופא ריאות עם הדיסק של הסיטי.

מנהל פורום מחלות ריאה