פענוח תפקוד ריאות והמשך ויצירת כיח

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

02/05/2019 | 09:06 | מאת: שושי

.שלום ד"ר נכבד, רציתי לשאול לגבי פענוח תפקוד ריאות, מה ניתן לעשות אם קיים יצור ליחה כבר חודשיים (קיימת אסטמה),צילום ריאות יצא תקין. האם ייתכן כי קיימת דלקת בסינפונות? כמות הליחה לא מספיקה לבדיקת כיח לכן לא בוצע. מה דעתך לגבי תוצאות תפקוד הראות הבאות: interpretation: warning: FEF2575 PRE = 39%Pred: ופירוט בטבלא של נתון זה: LLN=1.90 Pred=3,68 Best=1.42 %Pred=39 נתונים כללים בטבלא: FVC=83 FEV1=65 FEV1/FVC=78 PEF=77 FET=128 FIVC=75 =בעמודה של %Pred ואבחנה:ליקוי חסימתי בינוני תרופות:משאף רלבר וכדור סינגולר שבועיים עם טיפול של משאף וכדור זה ואין שיפור בהרגשה. מה משמעות התוצאות ומה דעתך? בכבוד רב,

שלום, הבדיקה מראה על הפרעה בינונית. יתכן שצריך לקחת אנטיביוטיקה או פרדניזון. מומלץ לפנות לרופא המשפחה ובהמשך לרופא ריאות.

04/05/2019 | 00:24 | מאת: שושי

תודה על המענה, אך רופא הריאות שראה את התוצאות אמר שאין צורך באנטיביוטיקה.הוא גם שמע שאין חירחורים או ציפצופים שאלה נוספת האם ייתכן שצילום ריאות יוצא תקין ובכל זאת יש דלקת בסינפונות הקטנים שלא רואים בצילום??אם כך כיצד ניתן לדעת?ושאלה נוספת מה קורה כאשר כמות הכיח לא מספיקה לבדיקה?תודה

שלום, כמובן שאני ממליץ לחזור לרופא הריאות ולראות אם יש משהו אחר שהוא ממליץ מכיוון שאין שיפור. יכולה להיות דלקת סימפונות שלא רואים בצילום.. ניתן לעשות סיטי שמראה יותר מצילום. לפעמים עושים ברונכוסקופיה ללקיחת תרביות אבל זה לא מומלץ בשלבים ראשוניים לפני ניסיון טיפולי.

מנהל פורום מחלות ריאה