אבחון שעלת ותוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/04/2019 | 17:59 | מאת: שועלת שעלות

שלום, ברקע - במעגל המקורב לנו משפחה חלתה בשעלת. לכן כשהתחילה אצלי מחלת צינון עם שיעולים מיד הלכתי להבדק בבדיקת דם לשעלת, שיצאה שלילית. עברו עלי שבועיים קשים מאד של מחלה עם שיעולים קשים מאד. עכשיו הבת שלי נדבקה, ויש לה שיעולים שנשמעים כמו שעלת. ההתקפים מלווים בקוצר נשימה עם שריקה (ולפעמים הכחלה ומחסור באוויר) ובסוף ההתקף הקאה. האם יכול להיות שהבדיקה שעשיתי יצאה false negative? בכל מקרה אנחנו מקפידים על הסגר ונמנעים מהדבקה. אבל חשוב לי לדעת האם זה אכן שעלת למרות שהתוצאה יצאה שלילית. תודה

שלום, אם מדובר בבדיקת הדם הסרולוגית לשעלת הרי שמומלץ לבצע אותה החל מ-3 שבועות לאחר תחילת התלונות ובמידה שבוצעה קודם לכן אכן יכולה להיות תוצאה שלילית שגוייה.

מנהל פורום מחלות ריאה