סטרואידים לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

21/04/2019 | 23:37 | מאת: ריטה

שלום, אני חולת אסטמה יציבה בד"כ ומשתמשת באופן קבוע במשאף רלבר וכדור סינגולר. לפני כשבועיים החה לי התקף של ברונכוספזם. טופלתי באנטיביוטיקה זינט ובפרדניזון במינון 60 מג ל-3 ימים ואחכ 40 מג ל'3 ימים ועכשיו אנח בירידה ל-20 מג. כ"כ אני עושה אינהלציות של ארובנט ופךיקסוטייד. בעוד כשבועיים עלי לעבור ניתוח לכריתה של בלוטת פראתירואיד וכריתה חלקית של התירואיד. האם לקראת הניתוח ואחריו עלי לקבל עוד פרדניזון כדי לתמוך בנשימה ואם כן - כמה מומלץ?

שלום, עקרונית השאיפה צריכה להיות שתגיעי לניתוח במצב נשימתי טוב ללא קשיי נשימה. במידה שהטיפול הברדניזון הביא אותך למצב רגיל וטוב של הנשימה אין צורך לקחת טיפול מיוחד. קשה לענות על השאלה בצורה מלאה ללא בדיקה גופנית וביצוע תפקודי ריאה.

מנהל פורום מחלות ריאה