ממצאי CT

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/03/2019 | 21:53 | מאת: נימי

שלום , אלו ממצאי CT שעברתי השבוע : קשרית ריאתית זעירה בRUL , שלושה מילימטר. מומלצת בדיקת CTבית החזה ביקורת בעוד 12 חודשים. קשרית לימפה מעט מוגדלת בבית השחי מימין , 1 סנטימטר. סמיכות רקמתית מוקדים בשדיים ,1.8 סנטימטר. חשד לממצא היפודנסי בסג 6 של הכבד -1.6 סנטימטר . שברים בצלעות דו צ, טרי וסובאקוטים . בקע היאטלי קטן , 3 סנטימטר. ברקע : שיעול טורדני חריף כבר חודשיים , בעבר סרטן בלוטת התריס - הסרת בלוטה. מה מבין הממצאים מטריד ודורש בדיקה מיידית ?

שלום, בריאות אין ממצאים חשודים. יש שברים בצלעות אולי בגלל השיעול הקשה. לגבי הממצא בכבד אני מציע להתייעץ עם רופא כבד לגבי המשמעות והמשך בירור.

מנהל פורום מחלות ריאה