נוזל בין דפנות הריאה ודלקת ריאות שלא עברה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

23/03/2019 | 22:47 | מאת: דואגת

לאחותי הקטנה (בת4.5) הופיע חום של 40 מעלות ביום אחד מבלי שום סיבה עם כאבים חזקים בבטן לקחנו לבית חולים והתברר שזה דלקת בריאות היא היגעה לבית חולים אישפזו אותה והביאו לה תרופות לדלקת ריאות רמת החידק ירדה לה ושוב חזרה להיות כמו בתחילת הטיפול (יום אחרי ) אבל ראינו מעט שיפור התנהגותי אמרו שיש נוזל בין הריאות אבל יש ממש מעט ואי אפשר לשאוב( אמרו 250 סיסי שזה המון, אבל בהמשך רופא אחרת הסבירה שאי אפשר לדעת כמה נוזל יש ) בנתיים המצב שלה החמיר עם הטיפול התרופתי והיא הועברה לטיפול נמרץ שם העלו לה מעט את מנות התרופות והוסיפו כמה חדשות יום אחרי ההובלה המצב המשיך להדרדר מעט מבחינה זיהומית(crt) העברנו אותה לבית חולים אחר מהבחריה שלנו (חתמנו על סירוב אישפוז) ובבית חולים השניאמרו לנו שיש מלא מאוד נוזל בין הריאות ושחייב לשאוב והורידו לה בחצי ממינון התרופות ואמור שאין צורך בכמות שהביאו לה בבית חולים האחר לאחר השאיבה של הנוזל שנכון להיום שאבו כבר 200 סיסי ובצילום מתחילים לראות ריאה (זה רק צד שמואל) והcrt ירד לה והמצב הכללי שלה ממש השתפר התחילה לאכול חזר לה המצב רוח ורואים סוף סוף את אחותי, הבית חולים שהיינו בו בהתחלה הוא ממש על הפנים ברמה כזאת שלא ידעו מה יש לה וכל רופא אומר משהו אחר ואף אחד לא בטוח במה שיש לה הכניסו אותה לסיטי כמה פעמים ובפעם האחרונה שביקשו לעשות עוד סיטי ריאות החלטנו שדיי ואנחנו מעבירים אותה מה שמפחיד אותי זה שבבית חולים הראשון התרופות לא עזרו לדלקת ריאות וקראתי בגוגל שזה סימן לגידול (חס וחלילה) השאלה היא האם יכול להיות שהמים שהיו לה בריאות גרמו לטיפול התרופתי לא לעבוד 5 ימים היא הייתה על תרופות ... וכנראה שגם עם המון מים בריאות, ראו שיפור יום אחד (בבית החוחים הראשון)ואז זה חזר למצב הקודם לעומת זאת בבית חוחים השני מיד לאחר הניקור ראו ירידה ברמת החיידקים היו לה חומים שלא יורדים סביב ה38.8 ועכשיו לאחר הניקור . לאחר 9 שעות מקבלת הנורופן החום עלה ל38.2 (גם הגדלה במרווח בין הזמנים וגם מגמת ירידה של החום) שלחו לה את הנוזל שנראה ממש מוגלתי למעבדה עברו 24 שעות ועדיין לא מצאו חיידק שגרם לדלקת הריאות וגם אין לה כמות רבה מידי או מועטה מידיי של חלבון בנוזל . אני צריכה את חוות הדעת שלך לגבי העניין ובנוסף האם יכול להיות שבגלל הנוזל הטיפול התרופתי בבית חולים הראשון לא הצליח או בגלל משהו אחר , בנוסף חשוב לי לציין שאני חושבת שרמת הזיהום(crt) ירד בגלל שהוציאו לה את הנוזל מהריאות או שאני טועה(חשוב לציין שזה מחשבה שלי) או שיכול להיות שבאמת התרופות מתחילות להשפיע יותר ? תודה רבה

שלום, לעיתים יש סיבוך של דלקת ריאות ומצטבר נוזל מזוהם מסביב לריאה שצריכים לנקז. לא תמיד האבחנה קלה ולפעמים קשה גם לנקר. אני מקווה שהירידה בחום היא תחילתי של השיפור אולם יש לחכות לתגובה מלאה עוד מספר ימים. לא סביר שמדובר בגידול וגם הנוזל נשלח לבדיקה בדרך כלל.

מנהל פורום מחלות ריאה