ליחה עם נקודות שחורות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/03/2019 | 10:41 | מאת: חסוי

שלום ד"ר, אני בת 29. מעשנת כ6 שנים, בערך 15 סיגריות ביום. נמצאת בתהליכי הפסקה לאור כמה דברים שצצו לאחרונה וקצת הכניסו אותי לחרדה. יחד עם זאת, אשמח לחוות דעתך. התחילו לי קשיי נשימה וצרבות בחצי השנה האחרונה. מורגש בעיקר בשכיבה ולאחר עישון. בנוסף, לעתים יש לי ליחה עם נקודות שחורות. יש לציין שהפסקתי לעשן למשך חודשיים והליחה הזו, כאשר הפסקתי, הפכה לשחורה לגמרי ועם הזמן זה פחת... ייחסתי את זה חמנגנוני ניקוי הריאות שמופעלים בחדש בעת הפסקת עישון... יחד עם זאת... עדיין מטריד אותי. בדיקה שגרתית אצל רופא משפחה לא הצביע על צפצופים או חרחורים בריאות, בדיקת תפקודי ריאות יצאה תקינה ורנטגן וסיטי חזה גם כן. בדיקתת אא"ג מצאה בצקת קלה בוושט. האם לאור ממצאים אלו ניתן לשלול שמדובר בבעיה בריאות? (כל הבדיקות הללו התבצעו ב8-4 חודשים האחרונים) הפנו אותי לגסטרואנטרולוג לבדיקה האם המקור הוא במערכת העיכול היות ויש לי עבר באולקוס ורפלוקס, אך עדיין לחוצה בקשר למערכת הנשימה.

שלום, יתכן כפי שאת אומרת שהריאות מתנקות. אחרי כל הבדיקות התקינות שעברת לא נראה שיש לך מחלת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה