תפקודי ריאות מחלת nsip ולאחר קבלת מבטרה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/03/2019 | 19:39 | מאת: דליה

היום עשיתי בדיקת תפקודי ריאות. רוב המדדים נשארו פחות או יותר יציבים אך בדיקת הדיפוסיה מראה ירידה מ45 ל29.9 הבדיקה הקודמת נעשתה בדצמבר. האם זה הגיוני? ואם כן מה זה אומר? רוצה להודות לך על התשובות הממצות והעניניות במשך כל התקופה מאז גילוי מחלתי. תודה תודה

שלום, ירידה בדיפוזיה יכולה להעיד על החמרה במחלה, יתכן שהטיפול עד עכשיו לא הספיק. יש לצערי מצבים שהמחלה מתקדמת למרות הטיפול. לעיתים מדידת הדיפוזיה אינה מדוייקת וחשוב לא פחות זה איך שאת מרגישה. יתכן שיחזרו על הבדיקה או ישקלו טיפול בסטרואידים. כדאי לבחון מחדש את המחלה האם מדובר באמת ב nsip או בIPF לפי סיטי עדכני.

מנהל פורום מחלות ריאה