תפקודי ריאות מורכבים עקב PHTN

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/03/2019 | 20:14 | מאת: יוסי

מצ"ב תוצאות בדיקת תפקודי ריאות מורכבים בקובץ תמונה מסוג JPG (ניתן לפתוח בכל תוכנה להצגת תמונות כמו "צייר" או פוטושופ) שנעשתה עקב חשד ל-PHTN בשל תוצאה גבולית של TVG sPAP 36mmhg ו-TRV 2.95 m/s באקו לב שגרתי, לאחר שלפני שנה וחצי התוצאה הייתה 22mmhg. בינתיים לא נעשו בדיקות נוספות.

שלום, תפקודי הריאה סה"כ בסדר. הלחץ שנמדד באקו אינו גבוה במיוחד למרות שהיתה עלייה, ולרוב אני ממליץ על מעקב עם בדיקת אקו חוזרת כעבור חצי שנה אלא אם יש חשד מיחוד לבעיה של לחץ ריאתי כמו בחולים עם סקלרודרמה למשל.

מנהל פורום מחלות ריאה