תוצאות בדיקת כתם בריאה. מה זה אומר, ומה יכול להיות? אודה לתשובה!

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

15/02/2019 | 04:18 | מאת: חני

לאמי נצפתה בבדיקת רנטגן כתם על הריאה. עשתה בדיקת סיטי, להלן התשובה, אודה מאוד להסבר על המשמעות. תודה! ממצאים: המדיאסטינום תקין. שערי הריאות שמורים. אין לזהות תפליטים פלוירליים. בסריקת הריאות - הצללת "עץ מלבלב" הודגמה ב-RLL. בנוסף, קשרית בממדים של: 11*12 מ"מ הודגמה בבסיס ה-RLL. בהיקפה מודגמת הצללת GGO. אין לזהות פתולוגיה משמאל. לא הודגמו נגעים אנדוברונכיאליים. סיכום: הצללת "עץ מלבלב" פריברונכווסקולרית ב-RLL. קשרית ריאתית ב-RLL כמתואר. הנגע מצריך המשך בירור פולמונולוגי ומעקב צמוד. יש לשקול המשך בירור הממצא ב- .CT-P

שלום, יכול להיות שמדובר בזיהום ריאתי שישתפר עם טיפול אנטיביוטי. אם לא יהיה שיפור בבדיקת מעקב יתכן שיומלץ לבצע ביופסיה.

24/02/2019 | 20:08 | מאת: חני

אבל הסיטי נעשה אחרי שלקחתי אנטיביוטיקה ולא חל שיפור. אז זה לא דלקת ריאות. השאלה מה זה כן. גידול? ואם כן, זה בדרך כלל סטטיסטית שפיר, או שאין בזה סטטיסטיקה? ומה הלאה? תודה!

מנהל פורום מחלות ריאה