לעיתים נושם מהפה תסמינים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

05/02/2019 | 20:07 | מאת: אביעד

שלום דר יקר בעיה : פעם או פעמיים בשנה מצפצף ועובר עם טיפול ברלבר אליפטה ..בנוסף לעיתים יש לי צורך לקחת אוויר בצורה מוגזמת ממש לקחת אוויר מהפה כאילו לא נכנס אוויר מספיק לריאות מעין מועקה כזו מתחת לחזה מעל הבטן.. וכאילו האוויר שאני לוקח מהאף לא מספיק...ואז לוקח שאיפה מהפה .. בן 42 לא מעשן עוסק בספורט..היו לי 4 צפצופים במהלך שנה אחרונה ללא שיול או ליחה ללא המופטאזיס,ללא דיספניאה בפעילות. אין תסמינים נשימתיים ליליים. ברקע אני אלרגי לאבק . עשיתי צילום חזה הכל תקין (נבדק ע"י רופא) ספירומטריה תקין תגר מטכולין יצא תקין ,נשלחתי גם לבדיקות דם מערכת חיסונית וגם יצא תקין . החשד הוא לכאורה זיהום .. בכל פעם שהייתי אצל רופא ריאות הכל יצא תקין כולל בדיקת סטטסקופ והבדיקה שעושים עם האצבע ..ותפקודי ראות תקינים לחלוטין. כעת המליצו לי על CT ריאות אבל אני מפחד מהקרינה ..בכל פעם שיש לי את הקושי נשימתי הזה שבא מתחת לחזה (מעל הבטן ) אני לוקח שבוע רלבר אליפטה וזה עובר ... השאלה שלי : 1) האם אפשר להשתמש על בסיס קבוע ברלבר אליפטה פשו לחיות עם זה בכל פעם שזה קורה ? 2) האם היית ממליץ למרות הקרינה של CT ברזולוציה גבוהה לעשות CT ? תודה רבה. אביעד

שלום, אפשר להשתמש ברלבר באופן קבוע אבל זה מיועד לחולי אסתמה. המשאף פחות מתאים לטיפול לפי צורך. לטיפול לפי צורך מתאים משאף ארובנט או וונטולין. אם התלונות מאוד מפריעות לך יש הגיון לעשות סיטי.

מנהל פורום מחלות ריאה