בדיקת ביופסיה דרך דופן החזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

14/01/2019 | 22:21 | מאת: איריס

שלום ד"ר, התבקשתי לעשות בדיקת ביופסיה דרך דופן החזה לאחר שבדיקת הביופסיה שנלקחה באמצעות בדיקת הברונכוסקופיה יצאה תקינה. האם יש בבדיקה זאת סיכונים? האם הבדיקה כואבת? אני חוששת מאוד ממנה ושוקלת לוותר עליה. תודה רבה מראש

שלום, יש סיכון של דליפת אוויר בעקבות הבדיקה ואז גם יכולים להיות כאבים. לרוב אין סיבוכים משמעותיים אבל צריך לקחת אפשרות של אי נעימות בחשבון. כמובן, השאלה החשובה היא מה מחפשים ואם יש חשד שמדובר במחלה קשה אז אין ברירה וצריך לעשות ביופסיה למרות הסיכון הקטן.

מנהל פורום מחלות ריאה