מצב הריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/01/2019 | 17:55 | מאת: גלעד

שלום בעצתכם זרקתי כרית מלאה בעובש שישנתי עליה במשך שנים ( בגלל פציעה וכאב כרוני בצוואר וזאת הכרית שהיתה הכי נוחה ). קניתי חדשה ומנסה להתרגל. בחודשיים האחרונים יש קצת תחושה שחסר אוויר כשמדבר קצת קשה לגמור משפט. יש קצת קצת ליחה לעתים לא כל הזמן. אני לא עושה ספורט בגלל הפציעה בצוואר אז לא יודע אם יהיה קוצר נשימה בהליכה מהירה או ריצה וכו' בדיקות דם תקינות בדיקת רופא הקשיב לריאות תקין. רציתי לשאול 1. האם יכול להיות שמהעובש התפתחה לי איזה דלקת כרונית בתוך הריאות או נניח פטריה שיושבת בתוך הריאות? זה מסוכן? 2. איך בודקים אם הכל בסדר בריאות בעקבות העובש שישנתי עליו במשך שנים? תודה רבה

שלום, 1. לא סביר שיש נזק כרוני. 2. אני מציע לעשות תפקודי ריאה מלאים וצילום חזה להערכה של תפקוד הריאות ולוודא שאין נזק.

מנהל פורום מחלות ריאה