פרנינדזון וסטרואידים בכדורים האם יעיל לחזרה לאחור באסתמה?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/01/2019 | 18:03 | מאת: שירלי

שלום, הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 פעמיים ביום למשך הרבה שנים, והייתי עושה ספורט כמה פעמים בשבוע עם 2 שאיפות וינטולין. כבר חודש וחצי החמרה שבה עברתי לסרטייד 500 פעמיים ביום פלוס סינגולאייר, והפסקתי לעשות ספורט, ויש ימים שאני מאוזנת ויש ימים שלא. רופא ריאות אמר להמשיך ככה ולא לקחת פרנינזון.. אבל רק תהיתי, אם אקח נאמר פרנינזון לתרופה קצרה יכול להיות שזה יחזיר אותי לשלב הקודם שבו הייתי מבחינת האסתמה? שבו הייתי מאוזנת שנים על סרטייד 250? האם יש לזה אפקט טיפולי רציני שיכול להשפיע על העתיד? כי מפחיד אותי להיות במצב של מינונים כאלו אפילו אם אהיה מאוזנת. לגבי תפקודי ריאות הרופא עשה לי, וכשהגעתי אליו לקחתי 2 שאיפות וינטולין וסרטייד לפני (הקדמתי בכמה שעות את מנת הערב) אז יצא תקין. תודה מראש

שלום, יכול להיות שמה שאת מציעה יעבוד. תלוי בעוצמת ההחמרה, שתי הגישות מקובלות. קשה לי להתייחס מעבר לזה ללא בדיקתך.

מנהל פורום מחלות ריאה