האם סיליקוזיס גורמת כאבי חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/01/2019 | 09:45 | מאת: יגאל

שלום דוקטור! אני סובל מסיליקוזיס קשה, PMF, הידבקויות פליאורופולמונרים, עיבוי פלאורלי דו צדדי, המדיאסטינום עם אדנופתיה ניכרת עד 15 מ"מ, קישרי לימפה מסויידים וכו'. שנים רבות אני סובל מכאבי חזה קבועים, אך שמעתי גם שסיליקוזיס לא יכולה לגרום את הכאבים. התבלבלתי - האם סיליקוזיס קשה עם ממצאים הנ"ל - יכולה או לא יכולה לגרום כאבי חזה? תודה רבה.

שלום, אם המחלה מערבת את קרום הריאה היא יכולה גם לגרום לכאבים בחזה.

מנהל פורום מחלות ריאה