שימוש במשאף רלבר באסטמה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

02/01/2019 | 19:24 | מאת: שמשון

שלום, אני חולה אסטמה בעל הפרעה חסימתית קשה בלתי הפיכה. במהלך השנים האחרונות הייתי עם טיפול אינהלציות ונטולין יחד עם פליקסוטייד רק במקרה של זיהומים בדרכי הנשימה. יתר הזמן ללא טיפול תרופתי כלל מכיוון שלא הרגשתי צורך. לאחרונה ניגשתי למומחה ריאות להערכה כללית והמליץ על משאף רלבר באופן יומיומי. מכיוון שאני לא רוצה ליטול תרופות שלא לצורך, איך אפשר להעריך האם יש לי באמת צורך יומיומי במשאף הזה? האם זה מתמצה בנתונים היבשים של בדיקת הנשיפה? האם המדד הוא ההערכה סובייקטיבית שלי? לפי התחושה שלי? למרות ההפרעה הנשימתית שיש לי, לתחושתי האישית שימוש יומיומי במשאפים אף פעם לא תרם לי. מומחה הריאות אומר שאולי התרגלתי למצבי ושתמיד כדאי לשפר

שלום, רלבר הוא טיפול לאסתמה עם תלונות של קשיי נשימה, התקפים וכו. או שהיו תלונות בעבר ובגלל המשאף הן חלפו. אם אין ולא היו תלונות וגם אין החמרות לא בטוח שחייבים טיפול.

מנהל פורום מחלות ריאה