סיבות אפשריות לאסטמה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/12/2018 | 22:48 | מאת: ברק

שלום מראש שאלה קצת ארוכה. בן 26 בריא בדרך כלל. עישנתי הרבה שנים (מגיל 12) כ2 קופסאות סיגריות ליום. במהלך השנתיים האחרונות בתחלתי לפתח שיעול קבוע, צפצופים וקוצר נשימה בשעות הלילה. כמו כן היו לי 2 אירועים של סטרידור במהלך השנתיים האחרונות כנראה על רקע ויראלי. לאחר הופעת התסמינים התחלתי טיפול במשאף סימביקורט 160 פעמיים ביום שעזר מאוד אבל עדיין צפצפתי. לטענת רופאת המשפחה שלי פיתחתי אסטמה. לא שלחה אותי לשום בדיקה. לאחר שעדיין ציפצפתי החליפה לי לרלבר. במקביל לפני חודש הפסקתי לעשן. הרגשתי השתפרה אך עדיין ציפצופים. ולשאלתי. אני סובל מצרבות על בסיס יומיומי. לתחושתי יש קשר בין הצרבות לצפצופים. האם הדבר שכיח.? נראה שרופאת המשפחה שלי לא מגלה עניין רב בלנסות לבדוק מה קורה איתי. פרט לפעם אחת לפני שנה היא רושמת לי תרופות אפילו בלי להקשיב לריאות שלי. במידה וישנו סיכוי לקשר לצרבות למי עלי לפנות להמשך בירור? האם נשמע כמו אסטמה? מעולם לא הייתה לי אסטמה. בעניין העישון. האם אני צפוי להמשיך להרגיש שיפור בנשימה לאורך הזמן לאחר הפסקת העישון? תודה מראש

שלום, אני צופה שמצבך ימשיך להשתפר אם תקפיד לא לחזור לעשן. בירור אסתמה נעשה בעזרת תפקודי ריאות והערכת רופא ריאות. בירור וטיפול בצרבות בעזרת רופא גסטרו.

מנהל פורום מחלות ריאה