בדיקת CT ריאות ללא חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/11/2018 | 14:20 | מאת: דוריה

צאיור אינטרסטציאלי בעל תבנית זכוכית מאט מפושט באונה תחתונה מימין,ממצא מלווה בהצללה סמיכה סובפלאורלית בעלת גבולות בלתי סדירים בבסיס אותה ריאה, שינויים פיברוטיים עם תמט תת סיגמנטלי קרוב לוואדי. לציין שיפור עם הקטנה משמעותית של הממצא המתואר בהשוואה לבדיקה הקודמת מלפני שלושה חודשים. נסיגה חלקית של הקונסולידציה המתוארת בבסיס ריאה מימין. לציין שקבלתי אוגמטין למשך עשרה ימים כחודש לפני ביצועה CT חוזר. מה אומרים הממצאים בבזיקה זו. והאם ממצאים האלה יכולים להעלם לגמרי. יש לציין שעדיין יש לי שיעול מידי פעם מלווה בליחה ירוקה וקשה לי לקחת נשימה עמוקה לריאות. בדיקת תפקודי ריאה תקין.

שלום, נראה מהתיאור שלך שמדובר בדלקת ריאות שמשתפרת באיטיות. התלונות יכולות לעבור לגמרי. מעבר לזה צריךלראות את הסיטי במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה