שרידי תסנין בצילום חזה ביקורת

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/11/2018 | 20:36 | מאת: מיכל

שלום לאחר דלקת ריאות שאובחנה לאחר תלונות מצידי על שיעול וחום לסירוגין הופעתי לצילום וראו תסנין לאחר אנטיביוטיקה עשרה ימים ביצעתי צילום חזה נוסף אחרי חודש הממצאים שרידי תסנין הרופאה הפנתה אותי לצילום נוסף ולרופא ריאות אני ממש לא רגועה האם באמת יש צורך שוב פעם בצילום?

שלום, לרוב מומלץ לבצע צילום ביקורת כעבור חודש או חודש וחצי וכנראה שהצילום בוצע במקרה שלך מוקדם מידי והתסנין לא נעלם לגמרי. מציע שתראי לרופא הריאות את הצילומים ובמידה שהנסיגה ברורה ניתן יהיה לוותר על צילום נוסף.

19/11/2018 | 13:13 | מאת: מיכל

תודה רבה על המענה. ביקרתי אצל רופא ריאות שעשה בדיקת חמצון יצא תקין ותפקודי ריאות יצא מעל הממוצע. מה שכן נתן אנזיל וצילום נוסף עוד חודשיים, בדיקת ליחה וcrp האמת שנורא רציתי להגיע אליך ויום שני לא הסתדר לי, אם הממצאים הללו תקינים והרופא די הרגיע אותי שזה לא משהו רציני אפשר להרגע? משום מה אני ממש בסטרס... אם היה משהו רציני אחד הקריטריניון הנ"ל היו יוצאים לא תקינים?

מנהל פורום מחלות ריאה