פנאמומדיאסטנום ספונטני

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

15/11/2018 | 02:59 | מאת: אדם

היי, לפני 4 חודשים עברתי פנאמומדיאסטנום ספונטני, עם הופעה קלינית של קשיי נשימה עמוקה, כאבים ממוקדים בחזה. עברתי בדיקת CT וצילום חזה במיון שדרכם אובחן הפנאמומדיאסטנום, ולאחר כשבועיים ביצעתי שוב צילום חזה לצורך מעקב, ראו שכמות האוויר פחתה בהרבה וחל שיפור בעניין וכי הגוף ״טיפל״ בבעיה בעצמו. לפני כמה ימים התחלתי לחוש שוב קשיי נשימה, וליתר דיוק, קושי בלקחת נשימה עמוקה ותחושת תקיעות בגרון, מה שהיה לי בדיוק לפני 4 חודשים. האם פנאמומדיאסטנום זה משהו שיכול לחזור על עצמו? מה ניתן לעשות כדי להתגבר על קשיי הנשימה והתקיעות בגרון? מציין כי אין בעיות בליעה, פשוט יש תקיעות כזו. אשמח לתגובתכם תודה רבה אדם

שלום, יש מקרים של פנוימומדיאסטינום שיכולים לחזור על עצמם גמו במקרים של מחלת ריאות עם אמפיזמה או אסתמה. התלונות שלך יכולות להתאים לחזרה של הבעיה ובמידה שהכאבים חזקים כדאי לחזור על צילום חזה.

מנהל פורום מחלות ריאה