הסבר CT ריאות פיענוח

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/10/2018 | 18:50 | מאת: דוריה

ציור אינטרסטציאלי בעל תבנית זכוכית מאט מפושט באונה תחתונה מימין, ממצא מלווה בהצללה סמיכה סובפלאורלית בעלת גבולות בלתי סדירים בבסיס אותה ריאה, שינויים פיברוטיים עם תמט תת סיגמנטלי קרוב לוודאי. לציין שיפור עם הקטנה משמעותית של הממצא בהשוואה לבדיקה הקודמת מתאריך מתחילת חודש יולי שנה זו. בשאר חלקי הריאות אין עדות לתהליך תסניני מוקדי מוגדר. מה אומרים הממצאים האלה האם מדובר עדיין בדלקת שאינה נספגה, או שהממצאים האלה אחרים, האם עדיף להמתין, ולא לבצע ביופסיה בשלב זה. בנוסף כתוב מודגמת הרחבה של האאורטה העולה עד קוטר סגיטלי מרבי של 36 מ"מ מה זה אומר.

שלום, קשה לענות על השאלה. צריך לבחון את התלונות שלך, הטיפול שקיבלת, הזמן שחלף וצורת השינויים. לפי הנ"ל לקבל החלטה מושכלת במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה