פענוח בדיקת סי טי ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

18/10/2018 | 14:21 | מאת: רבקה

תוצאות סי טי אשמח אם תאמר לי אם יש מקום לדאגה התור לרופא רחוק בת 62 עם שיעול בכמה חודשים האחרונים מודגמת הגדלה קלה של אונה שמאלית של אונה שמאלית של בלוטת התריס הנמשכת לכיוון המיצר עד לגובה d3 הצללה מוקדית/ פוקאלית כ-5 מ״מ בבסיס של LLL צמודה לסרעפת שמאלית . הרחבה קלה של הברונכים בריאות דו״צ ללא עיבוי דופנות הברונכים אשמח לעזרתך התור שלי לרופא ריאות רחוק

שלום, כללית התשובה לא מדאיגה. הגדלה של בלוטת התריס היא ממצא שפיר בדרך כלל ואינו דורש טיפול. אבחום מדוייק יותר של בעיות בבלטות התריס נעשה בעזרת אולטרסאונד ומרפאה אנדוקרינולוגית. הצללה מוקדית קטנה היא לרוב שפירה, במידה שיש גורמי סיכון של עישון מומלץ על בדיקת סיטי למעקב כעבור מספר חודשים. הרחבה של הסימפונות יכטלה לגרות להצטברות ליחה ושיעול אולם במקרה שלך לא מתוארת דלקת. מומלץ על המשך המעקב והטיפול במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה