תהליך שאתי, תופס מקום

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

08/10/2018 | 20:54 | מאת: אני

יש לי שאלה: למה משתמשים במונח הזה תהליך שאתי? ותופס מקום במקום לומר גידול? היה לי סרטן ריאות וכתבו בצילום חזה שזה תהליך שאתי ודברו על תופס מקום. לא הבנתי מה זה, שאלתי את מי לא, אף אחד לא הסביר. כן אמרו שצריך ct אבל לא אמרו לי שזה ככל הנראה סרטן. אזי לקח חודשים עד שהבנתי והפסקתי התנגד לכל בדיקה.

שלום, שאת בהקשר הזה פירושו חשד לגידול. בשפה הרפואית זה היינו הך. הרבה פעמים רופאים לא רוצים להתחייב כאשר יש רק חשד ואין אבחנה ברורה לפני ביופסיה ולא רוצים להשתמש במילה גידול. יש הרבה צורות של ביטוי ולכל אחד דרך שונה להעביר את האינפורמציה. בכל מקרה חשוב להעביר את המסר ומבחינתך לשאול מה המשמעות של כל דבר.

09/10/2018 | 22:53 | מאת: אני

תודה רבה על ההסבר! אני חושבת שהמצב בעיותי והיה טוב להשתמש במונחים שאנשים מבינים . פעם הראשונה שקבלתי הסבר טוב.

מנהל פורום מחלות ריאה