כאב וקוצר נשימה בצד ימין

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/09/2018 | 23:31 | מאת: עופר כהן

שלום רב, אני מאובחן כחולה אסטמה מס' שנים שאני מסתדר איתה ממש מצויין, בשנה האחרונה אני מרגיש כאב בצד ימין של החזה, הכאב שורף, או כמו חתכים בריאה, שכואב עם שאיפה ונשיפה, הדבר המוזר שהכאב מתחזק לאחר יממה (לא לפני) מפעילות גופנית, לאחרונה אני לא עושה פעילות גופנית מחשש לקוצר נשימה וכאבים, בלילות קשה לי לשכב על צד שמאל, צד ימין (צד שכואב) פחות קוצר נשימה שאני ישן על צד זה. צילום חזה ללא מצא, בבדיקת דם כל התאים הלבנים בנורמה,צילום ריאות תקין, ספירת דם לבנה הכל בטווח הנורמה. אשמח לעזרה

שלום, לא נראה לי שהכאב קשור לאסתמה, אולי הכאב קשור בפעילות הגופנית ועומס על שרירי החזה. נסה להתאמן באופן מדורג יותר.

21/09/2018 | 16:26 | מאת: עופר לוי

תודה על המענה אשמח להסבר אם זה קשור לשריר איך זה קשור לקוצר נשימה, סטורציה בסביבות 94, בנוסף הרבה פעמים קם בלילה כי אין לי אוויר. ויכול לישון רק על צד אחד (צד שכואב)

שלום, הנשימה מופעלת ע"י שרירי בית החזה והסרעפת. במידה שיש דלקת בשרירי בית החזה יש גם קושי בנשימה. גם דלקת בקרום שעוטף את הריאה יכול לגרום לקוצר נשימה. הטיפול בהנ"ל אם אין שיפור כולל לרוב תרופות אנטי דלקתיות כמו אדוויל, אטופן או נורופן.

מנהל פורום מחלות ריאה