ריאות אסימטריות.....

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

23/08/2018 | 12:22 | מאת: סיגל

שלום, שלום אני בת 60, בריאה בדרך כלל. אני מעשנת. נשלחתי לצילום ריאות עקב ירידה של 10 ק"ג במשקל במשך 10 חודשים ללא דיאטה ולא בדיכאון. בצילום: הכל תקין. ורשום שהם אסימטרי. האם זה תקין או שאני צריכה להמשיך בירור. תודה סיגל

שלום, אני לא מבין על מה רשמו אסימטרי. הריאות אינן סימטריות. ריאה ימנית מורכבת מ-3 אונות ושמאלית משתיים. הלב שנוטה שמאלה משפיע על הצורה של הריאה השמאלית יותר מאשר על הימנית כך שאסימטרי בהקשר הזה זה נורמלי.

מנהל פורום מחלות ריאה