מפוי ריאות Tc-99m-MAA fכמות מוזרקת : 4 מיליקירי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

09/08/2018 | 13:14 | מאת: אמיל

בבדיקת הפרפוזיה : ירידה ניכרת בפריפרית באזורי בולות אמפיזמטותיות באונות העליונות דו"צ . בדיקת פרפוזיה ממוחשבת לריאות : 46% = RT 54% = LT מה זה אומר בדיוק ? ומה עם האחוזים ??????

שלום, האחוזים מחולקים חצי חצי בין ריאה ימנית ושמאלית. הם מעידים על זרימת הדם לכל אחת מהריאות. אצלך הריאה הימנית מקבלת קצת יותר מהשמאלית ביחס של 54% מול 46%. זה נורמלי. לגבי הירידה בפרפוזיה כלומר בזרימת הדם לחלקים העליונים מדובר במנגנון טבעי של הגוף שנמנע מלזרים דם לאיזורים חולים וזה גם צפוי בחולים שיש להם אמפיזמה ממוקמת באונות העליונות.

מנהל פורום מחלות ריאה