לקיחת חמצן 24 שעות ביממה או רק כשהסטורציה יורדת.

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/07/2018 | 13:26 | מאת: מימי

שלום ד'ר . אני חולת COPD קשה. במצב נייח שלי סטורציה 93 - 96 . פיזיוטרפיסט נשימתי הורה לי לקחת חמצן 24 שעות ביממה כולל בלילה. עד כמה שאני יודעת ישנן 2 אסכולות : האחת האומרת להתחבר לחמצן כשהסטורציה מתחת ל - 90 והשנייה דוגלת בדברי הפיזיוטרפיסט. חשוב לי לדעת מה עמדתך בנושא. אני די מבולבלת. המון , המון תודה על תשובתך.

שלום, אני ממליץ על חמצן לשמור על סטורציה 90% גם בשינה וגם במאמץ. אין צורך להעלות לסטורציה גבוהה יותר.

27/07/2018 | 14:36 | מאת: מימי

אני שומרת על סטורציה 90 ומעלה ללא חמצן ברוב הזמן. ברגע שהיא יורדת אני מתחברת למחולל. מתשובתך אני מבינה שאין צורך שאהיה מחוברת 24/7 כפי שהומלץ לי. האם כך ? חשוב לי להבין . המון תודה .

שלום, כן, את נוהגת נכון.

28/07/2018 | 22:25 | מאת: מימי

תודה מאוד ד'ר רוזנגרטן על ההתייחסות והאיכפתיות שלך. לא מובן מאליו. כמי שהייתה הראשונה שעברה פרוצדורה להכנסת סלילים לריאות ע'י פרופ' קרמר , אני רוצה להאמין שהם מסייעים עד היום....

מנהל פורום מחלות ריאה