ct חזה - בדיקה מוקדמת

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

15/07/2018 | 11:42 | מאת: דניאל

שלום רב, אני בן 45 עישנתי בעבר קרוב ל 20 שנה והפסקתי לעשן לפני מספר שנים. עשיתי לפני שנתיים צילום חזה ויצא תקין וגם בדיקת נשימה שיצאה תקינה. אני יודע שמגיל מסויים ממליצים לערוך CT חזה כדי לבדוק ולאתר בשלב מוקדם סרטן ריאות, האם מןמלץ לבצע בדיקה זו בגילי או שזה חסר טעם? תודה רבה

שלום, נושא ביצוע סקירה לגילוי מוקדם של סרטן ריאות נמצא בויכוח. כעת הוא אינו מוכר בסל הבריאות בישראל אך ניתן לבצע את הבדיקות באופן פרטי כאשר עלות כל בדיקה היא כמה מאות שקלים. בקצרה - מצד אחד ניתן לגלות מקרים של סרטן ריאה מוקדם אולם מצד שני יש מקרים של ממצאים שאינם בעלי משמעות שגוררים איתם בדיקות מיותרות, ביופסיות וסיבוכים. ההמלצות של מי שתומך מדברות על אנשים עם סיכון מוגבר לסרטן ריאה, כלומר, אלה שעישנו כ-30 שנות חפיסה ומעלה. מגיל 55 ועד גיל 75. לפי הנ"ל, בכל מקרה, אתה לא מוגדר בסיכון מוגבר ולא מומלץ לך לעשות את הבדיקות לגילוי מוקדם.

מנהל פורום מחלות ריאה