פיענוח צילום חזה עקב השתעלות חזקה מלווה בכיח ירוק וצרידות חזקה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/05/2018 | 19:04 | מאת: חייט יוסף

שלום רב בפיענוח של צילום החזה עקב שיעול עם כיח מוגלתי וצרידות חזקה נשלחתי לצילום חזה. ממצאי הפיענוח: 1. צל חזה אינו מורחב. 2. שינויים איטרסטיציאליים בבסיס הריאה. 3. לא הודגם תסנין ריאתי. 4. סינוסים קוסטופרניים חופשיים. מה משמעות הממצאים וחומרתם. מה הטיפול בדבר זה. תודה על תשומת הלב.

שלום, הדבר היחידי שלא תקין לפי הפיענוח זה "שינויים אינטרסיציאלים" זה תיאור לא מחייב שמצביע על כך שרקמת הריאה נראית שונה מהמצופה בחלקים התחתונים של הריאה. בצילום חזה קשה לאבחן באמת מה המשמעות של זה, לפעמים זה לגמרי תקין ורק מסיבות טכניות של נשימה שטחית בזמן הצילום זה נראה אחרת. ממליץ לבצע תפקודי ריאות מלאים וייעוץ רופא ריאות. אם ישנו ספק יפנו אותך לבדיקת סיטי שהיא מדוייקת יותר.

מנהל פורום מחלות ריאה