שיעול חוזר............

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/03/2018 | 09:31 | מאת: ס

שלום ביום שני שעבר קיבלתי אנטיביוטיקה מסוג אזניל לאחר שהתלוננתי על שיעול בלתי פוסק 10 ימים, שני כדורים ביום ל3 ימים, כל כדור 250 מ"ג, הרופאה אמרה שזה דלקת בדרכי הנשימה, לקחתי 3 ימים והשיעול פסק כמעט לגמרי, כלומר בשישי שבת כבר לא השתעלתי כמעט ממצב שלא חדלתי להשתעל. חזרתי לעבודה ביום ראשון ומאז אני שוב משתעלת ללא הפסקה. אני עובדת בבית אבות שרבים שם משתעלים שיעולים ממש כבדים ולא מוכנים לפתוח חלון כי קר להם. האם נדבקתי שוב? האנטיביוטיקה לא עמידה למספר שבועות ? מה לעשות?

שלום, יתכן בהחלט שנדבקת בברונכיטיס וירלית. אנטיביוטיקה אינה מקנה עמידות. במידה לרוב מדובר בוירוס והשיעול יחלוף בהדרגה. מומלץ בהחלט להקפיד על איוורור בעיקר כשיש אנשים משתעלים סביבך. רפואה שלמה

מנהל פורום מחלות ריאה