השפעת ייו לבן לתפודי ריאה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

20/03/2018 | 03:24 | מאת: דוד

שלום . אני בן 79 , יחסית מרגיש טוב , משחק פטאנק ועושה הליכות של שעה בערך פעמיים בשבוע , לצערי הובחנתי לפני כשנתיים שלוש כחולה ב copd' לאחרונה צפיתי בתוכנית חיים בריא בהנחיית פרו קאראסו ובוה נאמר בין השאר כי ליין לבן יש השפעה רבה ומוכחת על תיפקודי ריאה ,האומנם ? תודה רבה

שלוo לא הכרתי את המחקר הזה אבל חיפשתי ומצאתי שהוא הוצג בכנס חשוב שזה מראה שמדובר בדבר רציני אבל מאוד מוקדם בשביל לקבוע עד כמה. בכל מקרה הם ראו בקבוצה של אנשים, אלה ששתו יותר יין לבן היו להם תפקודי ריאות טובים יותר. כמבן אין להפריז בשתיית יין בכל מקרה. לדעתי לא ברור האם יש קשר אמיתי או שזה ממצא מקרי. אם אתה אוהב יין לבן, תשתה לבריאות אבל במידה.

מנהל פורום מחלות ריאה