גידול

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

15/01/2018 | 00:42 | מאת: שגיא

שלום אשתי בת 40 בעקבות שיעול שנמשך חודשיים ולא השתפר עברה הדמיה וסיטי ונמצא גידול במידיאסטנום. ההשערה היא שככל הנראה מדובר בציסטה ברונכוגנית או בטרטומה עם סיכוי נמוך מאוד למשהו ממאיר בגלל איך שזה נראה בסיטי. בדיקות הדם תקינות. הומלץ לעבור בהקדם ניתוח כי זה כבר די גדול קוטר כ 6 סנטימטר וזה לוחץ. על הסימפון, על העלייה השמאלית ועל הוושט. במהלך הניתוח יבצעו פרוזן וביופסיה. אציין שבשבוע האחרון השיעול די חלף לאחר טיפול של שבוע באזניל. רציתי לשאול 1. האם הדרך היחידה לטפל בזה היא ניתוח או שיש דרך נוספת למשל להמתין כמה שנים ולעקוב או לטפל בתרופות? 2. ראיתי היום שבצילום חזה לפני 4 שנים לא ראו בזמנו שום דבר חריג והפענוח היה תקין . האם העובדה שתוך 4 שנים זה גדל ככה מתאימה לציסטה ברונכוגנית? או שזה יותר מתאים לטרטומה או למשהו אחר? 3. אשתי בריאה בד"כ. האם רוב הסיכוי שתתאושש מהניתוח ותוכל להמשיך בחיים נורמליים? תודה רבה

שלום, אני נוטה עם ההמלצה שקיבלת. מדובר בממצא גדול במיקום שיכול לגרום צרות ועדיף שיהיה בחוץ. עדיף לבצע את הגידול כא\שאשתך בריאה וצעירה ולא לחכות והסיכויים להתאוששות מהירה מצויינים. קשה לי לומר בדיוק למה זה מתאים בלי לבדוק את הסיטי, יותר נראה לי בכיוון טרטומה. בהצלחה

מנהל פורום מחלות ריאה