קוצר נשימה ללא קשר למאמץ גופני

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/01/2018 | 10:55 | מאת: כרם

שלום רב אני בת 23, וכבר 7-8 חודשים מתמודדת עם קוצר נשימה 10-15 פעמים ביום (מאין תחושה שלא מצליחה לנשום "עד הסוף") חשוב לציין שמעשנת 7-10 סיגריות ביום. לפני שנה וחצי עשיתי בדיקת תפקודי ריאות שיצאה תקינה, כמו כן גם עברתי ct שיצא תקין גם הוא. בנוסף, הייתי אצל רופא אלרגיה אשר גילה שיש לי אלרגיה לאבק, אך גם המשאף הזה לא עזר. חשוב לי לציין שאין קשר למאמץ פיזי, ולרוב קוצר הנשימה תוקף דווקא בעת מנוחה. בעברי חוויתי קצרי נשימה עם צפצופים ושיעולים, כרגע לא משתעלת כלל ולא מצפצפת. אשמח להשערות בנוגע למה יכול להיות או איזה בדיקה כדאי לי לעשות

שלום, התלונות שלך אינן מעידות על מחלה בריאות. לרוב כשיש בעיה בתפקוד הריאות היא מתבטאת יותר במאמץ מאשר במנוחה. לעומת זאת, אלרגיה כן יכולה לגרום לקשיי נשימה בחולים עם נטייה לאסתמה אולם אז הקושי הוא יותר בהוצאת האוויר ויש מעין תחושה של "חסימה". אני הייתי ממליץ לך לנסות להמעיט עד כמה שאפשר בחשיפה לאבק, לקחת טיפול אנטי אלרגי ולעקוב. התחושות שלך לא מעידות על משהו מסוכן ואני מקווה שיעברו עם הזמן. כמובן, הפסקת עישון גם יכולה לעזור ומומלצת בכל מקרה !

08/02/2018 | 23:19 | מאת: כרם

היי דוקטור חשוב לי לציין/לשאול כבר עשור שבבדיקות הדם נמצא אצלי אאוזנופילים גבוהים (9.2-10) רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת אלרגיה ונמצא שאני סובלת מאלרגיה לקרדית אבק, אומנם רופא האלרגיה נתן לי משאף על מנת להקל על קשיי הנשימה אך הוא לא הועיל לי בכלל. בנוסף, ניסיתי לקחת אלרג'יקס וגם הוא לא עזר לקשיי הנשימה. האם יכול להיות שקוצר הנשימה קשור לחריגה זו? חשוב לציין שכבר שנה שקטצר הנשימה אינו פוסק. תודה כרם

מנהל פורום מחלות ריאה