האבחנה שקיבלה אימי. לאן הולכים מכאן?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

05/01/2018 | 00:11 | מאת: קרול

שלום ד"ר ברצוני לברר מה ניתן לעשות והאם אפשר וכדאי ללכת לרופא מומחה כדי לדעת איך ניתן לעזור ובעצם לדעת שמקבלת את הטיפול הדרוש. חשוב לי לדעת מכיוון שלאורך כל השנים נפנפו את אמי לעשות דיאטה ומסתבר ואולי רק לאחרונה שהבטן שלה מלאה במיימת וכך גם בריאות. האבחנה כזאת לאחר שעשו אקו לב וסיטי מיוחד. מדובר בתסחיף ריאתי סוב מסיבי כנראה כרוני יחד עם לחץ פולמנארי גבוה ותמונה של אי ספיקת לב. השתחררה עם תרופות מומלצות ומעקב רופא מטפל ורופאה לקרישיות דם אימי בבית עם חמצן כאשר מורידה קצת את החמצן המד סטורציה מראה 78 וישר חוזרת לחמצן שמעלה ל90 פלוס אוכלת מעט ירדה במשקל בשבוע האחרון מאוד כנראה בעקבות המשתנים הבטן עדיין מאוד גדולה. אנחנו דואגים וחושבים/רוצים אבחנה נוספת. האם יש מה לעשות במיידי או שאנחנו צריכים לחכות לכל התורים הארוכים כדי לעשות מעקב. המון תודה על מתן מענה,עזרה וסבלנות. קרול

שלום רב, לפי דברייך אני מבין שהחשד הוא ליתר ל"ד ריאתי הנובע מקרישים כרוניים בריאות. מחלה זו נקראת באנגלית CTEPH. הטיפול המחלה מורכב גם מתרופות שתומכות בתפקוד הלב, מדילול דם ומתרופות מיוחדות להורדת הלחץ הריאתי. במקרים מסויימים מאוד ניתן אף לבדוק אפשרות של ניתוח לניקוי הקרישים אבל זה מאוד תלוי באופי המחלה ובמצב החולה. יש לוודא את תפקוד הצד השמאלי של הלב ולהעריך את המצב בצינתור לב ימני. אני מציע לך להגיע למרפאת יתר ל"ד ריאתי. מרפאות אלה קיימות בכל בתי החולים הגדולים.

מנהל פורום מחלות ריאה