התרופות החדשות לאסטמה שהוכנסו לסל התרופות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

31/12/2017 | 12:31 | מאת: מור

שלום רב, אני בת 45 עם אסטמה קשה מאוד ומטופלת מספר פעמים בשנה בפרדניזון ואנטיביוטיקה בנוסף למשאפים. בזמן התקפים קשים רמת ה IGE עולה אך לא מאוד. כמו כן, בתבחיני אלרגיה לא נמצא קשר בין האסטמה לאלרגן כלשהו. בד"כ החמרה במצב האסטמה מתקיימת עם חשיפה לקור.. מעונינת לברר אם יש סיכוי שאחת משתי התרופות החדשות שנכנסו השבוע לסל הבריאות עשויה להועיל לחולה על פי המצב שתיארתי. תודה.

שלום, התרופות החדשות - מפוליזומאב ורסליזומאב מיועדות לאסתמה קשה עם ריבוי אאוזינופילים בדם. ההתוויות המדוייקות עוד לו פורסמו. צריך לראות אם יש לך אאוזינופילים בספירת דם (כנראה ערך הסף יהיה מעל 400).

מנהל פורום מחלות ריאה