מחלת ריאות סרקודיאוזיס

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/12/2017 | 23:23 | מאת: חופית

ערב טוב, אני בת 29 יש לי סרקודיאוס כבר כמעט שנתיים מטופלת בסלספט ופרניזון כבר שנתיים שאין שום שינוי במצב הריאתי שלי אני מגיעה לביקורות כל שלושה חודשים אבח אין שום שינוי לא לטובה ולא לרעה. לאחרונה יש לי כאבים חזקים כשאני נושמת בצלעות והרגשה של חוסר אוויר. הלכתי למוקד שם עשו לי צילום ושוב אין שום שינוי בצילום. ממה הכאבים האלו יכולים לנבוע? למה יש לי תחושות של חוסר באוויר? האם אני אמורה לפחד מהתחושות האלו? זה הפיענוח של הצילום שעשו לי במוקד ממצאים: ציור ריאתי מוגבר דו"צ עם תבנית רטיקולרית - -מתאים לתהליך אינטרסטיציאלי-ללא שינוי . פרט לכך ללא תסנין אלביאוטלרי גס,תפליט או גודש . צל הלב והמייצר בגדר הנורמה הסרעפות בעמדה תקינה סינוסים קוסטופרניים חופשיים . המלצות : מומלץ להתייעץ עם מרכז ייעוץ לדימות לגבי המשך בירור הדמיתי. המשך מעקב פולמונולוגי בכל מקרה-צילום ביקורת לאחר הטיפול סיכום: ללא שינוי מהותי

שלום, לפעמים יכול להיות סדק בצלע או אפילו שבר כתוצאה משיעול חזק שיגרום לכאבים. קוצר נשימה יכול לנבוע מהתקדמות המחלה למרות שהצילום ללא שינוי כדאילעשות תפקודי ריאות מלאים ולעיתים גם מבחן מאמץ לב ריאה לאבחנה ברורה. צריך להעלות את השאלות אצל רופא הריאות שלך.

02/01/2018 | 19:11 | מאת: חופית

תודה רבה

מנהל פורום מחלות ריאה